Dün ablam kumpir yaptım deyince bir canım istedi anlatamam. Bakalım bugün ben de yaparım büyük ihtimal. Özledim, bayadır yemiyorum. Burdakiler Ortaköy kumpirine benzemiyorlar gerçi pek lezzetli olmuyorlar. İstanbul'u da özledim. Gider gitmez kumpir yicem orda inşallah. Afiyet olsun...
Malzemeler(2 kişilik):
- 2 adet büyük boy patates
- 1 su brd kaşar peyniri rendesi(isteğe göre artırılabilir)
- 1 adet havuç
- 1/2 kırmızı lahana
- 1 adet dondurulmuş garnitür
- 1 adet dondurulmuş mısır
- 1/2 su brd kornişon turşu
- 2 adet domates
- 1 limon suyu
- tuz, sıvıyağ, tereyağı
Yapılışı:
- Patatesleri sıcak suda iyice yıkayıp 200 derece fırına koyuyoruz, yaklaşık 50 dk duruyo iyice yumuşayana kadar.
- Salatası için havuç rendelenir, kırmızı lahana ve domates, limonu, yağı ve tuzu katılır
- Garnitürü ve dondurulmuş mısırı pişiriyoruz
- Kornişon turşular ince ince doğranır
- Patatesleri fırından çıkarınca dar kısmından bıçakla ve çatal yaardımıyla ikiye ayırıyoruz, önce tereyağıyla patatesin içini iyice karıştırıyoruz sonra kaşar peynirini ekliyoruz, bir de öyle karıştırıyoruz
- Sonra malzemeler istenilen sırayla konulur, üzerine de isteğe göre ketçap, mayonez ve hardal dökülüp afiyetle yiyoruz
NOT: Dondurulmuş gıdalar yerine kavanozları da var ama böylesi daha taze oluyor, tavsiye ederim