29 Nisan 2010 Perşembe

Kahvaltılık Salça

Şiddetle tavsiye ederim. Çok güzel oldu gerçekten. Yapıp bir kavanoza doldurmayı düşünüyorum. Zira yaptığım anında bitti :)

Malzemeler:
  • 4 adet kırmızıbiber
  • 1 ym kş biber salçası
  • 1 çy brd ceviz içi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1/2 çy brd zeytinyağı
  • bir tutam karabiber
  • bir tutam tuz

Yapılışı:

  1. Biberler közlenip kabukları soyulur, ezme şeklinde doğranır veya robottan geçirilir.
  2. Diğer malzemeler ve ezme biber karıştırılır. Afiyetle yenir...

19 Nisan 2010 Pazartesi

Karışık Kızartma

Patates, kabak, patlıcan ve biber kızartılır, üzerine sarımsaklı yoğurt veya domates sosu dökülebilir. Afiyetle yenir :)

4 Nisan 2010 Pazar

Tavuk Kapama

Malzemeler:
  • 1 su brd aşurelik buğday
  • 1 adet büyük soğan
  • Yarım çy brd sıvıyağ
  • 1 tatlı kş biber salçası
  • 6 adet baget
  • 2 su brd pirinç
  • 3,5 su brd sıcak su
  • 1 çrb kş tane karabiber, tuz

Yapılışı:

  1. Doğranan soğan sıvıyağda kavrulur.
  2. Rengi dönünce salça eklenir, biraz kavrulur ve tavuk eklenip 5 dk kavrulur.
  3. Üzerine su, tuz karabiber eklenir, tavuklar haşlanır.
  4. Yıkanan pirinç ve bir gün öncesinden ıslatılan buğday karıştırılır, fırın tepsisine yayılır.
  5. Pişen tavuklar üzerine dizilir ve suyu gezdirilir. Üzerine alüminyum folya kaplanır 45 dk 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. Sonra folyo açılır ve üzeri kızartılır.

NOTLAR: Tarifi Sofra dergisinin Mart 2010 sayısından aldım. Bence pilav daha da lezzetlendirilmeli. Mesela kuş üzümü ve değişik baharat katılabilir. Ayrıca bence soğansız daha iyi olur. Afiyet olsun...

2 Nisan 2010 Cuma

Vişne Helvası

Uzun zamandır derin dondurucuda bekleyen vişneleri değerlendirmek istedim. Tarif 2007 Lezzet dergisine ait. Bizler beğendik. Ölçüsünü eşit oranda azaltarak yaptım ben, çok yemeyelim diye:) Afiyetler olsun.

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı
  • 500 gr vişne püresi
  • 3 su brd un
  • 3 su brd tozşeker
  • 1 su brd süt
  • 1 su brd su
  • Süslemek için vişne taneleri

Yapılışı:

  1. Tereyağı eritilir, üzerine un eklenip rengi değişene kadar kavrulur.
  2. Vişne püresi eklenir ve 10 dk kadar daha kavrulur.
  3. Şekeri ilave edip şöyle bir karıştırılır ve su ile süt ilave edilir. Bir iki karıştırıp altını iyice kısıp 15 dk kapağı kapalı pişirilir ve ocaktan alınır.
  4. Ilıyınca şekil verilir ve soğuk servis yapılır.

Bülbül Yuvası

Tatlının tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails