23 Mayıs 2010 Pazar

Soslu İrmik Pudingi

Puding için malzemeler:
  • 4 su brd süt
  • 7 çrb kş tozşeker
  • 7 çrb kş irmik
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya

Sos için malzemeler:

  • 1 su brd süt
  • 1 çy brd portakal suyu
  • 1/4 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1/2 çrb kş mısır nişastası
  • 1 çrb kş su
  • 1 pk vanilya
  • 1 çrb kş tozşeker

Yapılışı:

  1. Puding malzemelerini kakao hariç karıştırıp kısık ateşte pişirin.
  2. Pişen pudingin bir kısmını ayırıp kakao ile karıştırın.
  3. Islattığınız bir cam kaba pudingleri istediğiniz gibi karıştırarak dökün. Buzdolabında soğutun.
  4. Sos için nişastayı suda ezin. Tozşeker, süt ve vanilyayı ekleyip pişirin. Kıvam alınca portakal suyunu ve kabuğunu ekleyin. Sosu soğutursanız üzerine benim gibi krema poşetiyle sıkabilirsiniz. İsterseniz ılık iken soğuyan pudingin üstüne döküp orada soğumasını da sağlayabilirsiniz.

NOT: Tarifi Nisan 2007 Lezzet dergisinden aldım.

Mantarlı Et Sote

Malzemeler:
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 1 büyük soğan
  • 250 gr mantar

Yapılışı:

  1. Soğan kavrulur, üzerine et atılıp kapağı hiç açılmadan kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  2. Doğranan domates ve mantar katılır, pişmeye yakın tuzu ve baharatları eklenir.

20 Mayıs 2010 Perşembe

Pizza Poğaça

Hamuru poğaça tarifindeki ile aynı. Sadece üzerine salam, biber dolgulu yeşil zeytin, domates ve biber koydum. Pişince rendelenmiş kaşar peynirini üzerilerine yayıp sıcak fırında erimelerini bekledim. Bu hamurdan 11 adet çıktı. Pişer pişmez de 9 tanesi bitti :)

2 Mayıs 2010 Pazar

Ispanaklı Krep

Krep için Malzemeler:
  • 2 su brd süt
  • 1 su brd un
  • 2 adet yumurta
  • 250 gr ıspanak
  • 1 çrb kş tereyağı
  • Tuz, karabiber

İçi İçin:

  • 250 gr ıspanak
  • 1 adet tavuk budu

Sos için:

  • 1 çrb kş un
  • 1 çrb kş tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su brd tavuk suyu

Yapılışı:

  1. Krebin iç harcı için ıspanak kendi suyunda haşlanır. Tavuk budu ayrıca haşlanır. Haşlanan ıspanaklar doğranır ve haşlanan tavuk didilir, birbiriyle karıştırılır.
  2. Krep için ıspanaklar kendi suyunda haşlanır ve süzülüp diğer malzemeler ile doğranmadan karıştırılır.
  3. Tavaya tereyağı alınır ve eritilir. krep hamurundan 1 kepçe dökülüp iki tarafı da kızartılır. Malzeme bitene kadar devam edilir.
  4. Kreplerin içine hazırlanan harç konulup kapatılır. Kapatılan taraf alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  5. Sos için tereyağında un kavrulur. Üzerine tavuk suyu dökülüp kaynatılır. Ilıyınca yumurta eklen,p karıştırılır.
  6. Fırındaki kreplerin üzerine sos sürülüp 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.





İzmir Köfte

Köfte için malzemeler:
  • 1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 500 gr kıyma
  • tuz, karabiber
  • 5-6 dilim etimek (robottan geçirilmiş)

Diğer malzemeler:

  • 5-6 adet orta boy patates
  • 2 adet domates
  • 1 ym kş salça
  • 3-4 adet biber
  • tuz

Yapılışı:

  1. Köfte malzemeleri karıştırıp yoğurulur, biraz dinlendirilip yağda kızartılır.
  2. Yuvarlak dilimlenen patatesler yağda kızartılır.
  3. Domatesler doğranıp(incecik doğranacak) salça ve 1 su brd su ile karıştırılır, tuz ilave edilir.
  4. Fırın tepsisine en alta patatesler dizilir. Üzerine köfteler dizilir ve salçalı sos gezdirilir. En üste uzun doğranmış biberler serpiştirip 200 dereceli fırında domatesler pişene kadar pişirilir.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails