23 Haziran 2010 Çarşamba

Fırında Tavuklu Patlıcan

Malzemeler:
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 çy brd su
  • tuz, kekik
  • 1/2 çy brd sıvıyağ

Yapılışı:

  1. Patatesler ve alacalı soyulmuş patlıcan yuvarlak doğranır, az sıvıyağda beraberce çevirerek kızartılır.
  2. Küp doğranan tavuk, sıvıyağ, domates ve yuvarlak doğranan kuru soğan ile karıştırılır, baharatı katılır.
  3. Fırın tepsisine konulup üzerine biber dizilir, suyu eklenip, 250 dereceli fırında pişirilir.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails