- 6 adet yuvarlak lavaş
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 2-3 adet domates
- baharat, tuz
- sıvıyağ
- 5-6 diş sarımsak
- yoğurt
Yapılışı:
- Soğan ve biber sıvıyağda kavrulur, kıyma eklenir.
- Kıymanın rengi dönünce doğranmış domatesler eklenir ve pişirilir.
- Bir lavaş bir kıymalı iç olacak şekilde üst üste konulur.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp sıcak servis edilir.
NOT: Malzemeler artırılabilir. Kayseride yediğim yağlamada yağ çok daha fazlaydı biraz ağır gelmişti bana. Bu nedenle ben kendime göre yağlama yaptım. Siz dilerseniz yağını fazla katabilir ve pişince su ekleyebilirsiniz.