16 Temmuz 2010 Cuma

Yağlama

Malzemeler:
  • 6 adet yuvarlak lavaş
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates
  • baharat, tuz
  • sıvıyağ
  • 5-6 diş sarımsak
  • yoğurt

Yapılışı:

  1. Soğan ve biber sıvıyağda kavrulur, kıyma eklenir.
  2. Kıymanın rengi dönünce doğranmış domatesler eklenir ve pişirilir.
  3. Bir lavaş bir kıymalı iç olacak şekilde üst üste konulur.
  4. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp sıcak servis edilir.

NOT: Malzemeler artırılabilir. Kayseride yediğim yağlamada yağ çok daha fazlaydı biraz ağır gelmişti bana. Bu nedenle ben kendime göre yağlama yaptım. Siz dilerseniz yağını fazla katabilir ve pişince su ekleyebilirsiniz.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails