Malzemeler:
- 1,5 su brd un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 su brd yoğurt
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 3 yumurta
- 1/4 demet maydanoz
- 1 su brd ufalanmış beyaz peynir
- tuz
Yapılışı:
- Yumurtalar ile yoğurt çırpılır.
- Eritilip ılıtılmış margarin, doğranmış maydanoz, tuz ve peynir bu karışıma katılıp çırpılır.
- Ayrı bir kapta un ve kabartma tozu karıştırılıp diğer karışıma eklenir ve tekrar çırpılır.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
NOT: Üzerine susam da serpilebilir. Aşağıdaki fotoğraf bu tarife 1 adet kabak rendelenerek yapılmış olan kekin fotoğrafıdır. Siz de istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz.Afiyet olsun.