- 1 su brd aşurelik buğday
- 1 adet büyük soğan
- Yarım çy brd sıvıyağ
- 1 tatlı kş biber salçası
- 6 adet baget
- 2 su brd pirinç
- 3,5 su brd sıcak su
- 1 çrb kş tane karabiber, tuz
Yapılışı:
- Doğranan soğan sıvıyağda kavrulur.
- Rengi dönünce salça eklenir, biraz kavrulur ve tavuk eklenip 5 dk kavrulur.
- Üzerine su, tuz karabiber eklenir, tavuklar haşlanır.
- Yıkanan pirinç ve bir gün öncesinden ıslatılan buğday karıştırılır, fırın tepsisine yayılır.
- Pişen tavuklar üzerine dizilir ve suyu gezdirilir. Üzerine alüminyum folya kaplanır 45 dk 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. Sonra folyo açılır ve üzeri kızartılır.
NOTLAR: Tarifi Sofra dergisinin Mart 2010 sayısından aldım. Bence pilav daha da lezzetlendirilmeli. Mesela kuş üzümü ve değişik baharat katılabilir. Ayrıca bence soğansız daha iyi olur. Afiyet olsun...
8 yorum:
Süper görünüyor olsada yesek.Ellerine sağlık.
NOTLAR kısmındakileri yaparsak daha güzel olur bence. Öptüm tatlım..
çok güzel görünüyor eline sağlık fındıkım
Sağol baci :)
Elleirne sağlık aybike misafir için güzel bir tarif. 2 kişi için ölçün biraz fazla değil mi?
Sağol tatlım. Ölçüyü dilediğin gibi azalt sen şeker. Ben 2 kişi için demedim ki :)
çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
Teşekkürler canım..
Yorum Gönder