Uzun zamandır derin dondurucuda bekleyen vişneleri değerlendirmek istedim. Tarif 2007 Lezzet dergisine ait. Bizler beğendik. Ölçüsünü eşit oranda azaltarak yaptım ben, çok yemeyelim diye:) Afiyetler olsun.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 250 gr tereyağı
- 500 gr vişne püresi
- 3 su brd un
- 3 su brd tozşeker
- 1 su brd süt
- 1 su brd su
- Süslemek için vişne taneleri
Yapılışı:
- Tereyağı eritilir, üzerine un eklenip rengi değişene kadar kavrulur.
- Vişne püresi eklenir ve 10 dk kadar daha kavrulur.
- Şekeri ilave edip şöyle bir karıştırılır ve su ile süt ilave edilir. Bir iki karıştırıp altını iyice kısıp 15 dk kapağı kapalı pişirilir ve ocaktan alınır.
- Ilıyınca şekil verilir ve soğuk servis yapılır.
6 yorum:
Amanda aman bu ne hamaratlık böyle hafta sonuda değil. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Oh mis yesin Meteciğim
Evet Mete helvayı çok sever zaten. Bakalım yemiştir belki, daha göremedim çocuğumu bugün :(
ellerine sağlık canım güzel görünüyor
yanlız şekercim malzeme listesine unu eklemeyi unutmuşsun
ben unsuz nasılmış diye okurken yapılışında unu yazmışsın
öptüm sevgiler
süperrrr görünüyor eline sağlık şekercim
süperrrr görünüyor eline sağlık şekercim
Sağol şeker, Buseye de yapıyım gelin siz.
Melisa'cum teşekkürler hatamı düzelttim. Unu da ekledim malzeme listesine. Çok öpüyorum
Yorum Gönder