- 4 su brd süt
- 7 çrb kş tozşeker
- 7 çrb kş irmik
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 paket vanilya
Sos için malzemeler:
- 1 su brd süt
- 1 çy brd portakal suyu
- 1/4 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1/2 çrb kş mısır nişastası
- 1 çrb kş su
- 1 pk vanilya
- 1 çrb kş tozşeker
Yapılışı:
- Puding malzemelerini kakao hariç karıştırıp kısık ateşte pişirin.
- Pişen pudingin bir kısmını ayırıp kakao ile karıştırın.
- Islattığınız bir cam kaba pudingleri istediğiniz gibi karıştırarak dökün. Buzdolabında soğutun.
- Sos için nişastayı suda ezin. Tozşeker, süt ve vanilyayı ekleyip pişirin. Kıvam alınca portakal suyunu ve kabuğunu ekleyin. Sosu soğutursanız üzerine benim gibi krema poşetiyle sıkabilirsiniz. İsterseniz ılık iken soğuyan pudingin üstüne döküp orada soğumasını da sağlayabilirsiniz.
NOT: Tarifi Nisan 2007 Lezzet dergisinden aldım.
4 yorum:
Süppeeeerrrr görünüyor ellerine sağlık.
Ellerine sağlık Aybikecim..
inci : gerçekten harika emeğine sağlık canım
Sütlü tatlıları çok severim... yaz kış favori tatlılarımdır.
Böyle porsiyonluk hazırlayıp, ikram etmek çok daha pratik olmuş...
Ellerinize sağlık, sevgiler...
Yorum Gönder