- 6 adet yuvarlak lavaş
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 2-3 adet domates
- baharat, tuz
- sıvıyağ
- 5-6 diş sarımsak
- yoğurt
Yapılışı:
- Soğan ve biber sıvıyağda kavrulur, kıyma eklenir.
- Kıymanın rengi dönünce doğranmış domatesler eklenir ve pişirilir.
- Bir lavaş bir kıymalı iç olacak şekilde üst üste konulur.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp sıcak servis edilir.
NOT: Malzemeler artırılabilir. Kayseride yediğim yağlamada yağ çok daha fazlaydı biraz ağır gelmişti bana. Bu nedenle ben kendime göre yağlama yaptım. Siz dilerseniz yağını fazla katabilir ve pişince su ekleyebilirsiniz.
10 yorum:
hatice: vaaay ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Nefissss şimdi olsaydı ne giderdi..
ellerine sağlık.
ben de ara sra yaparım çok severim ellerine sğlık..slmlar
merhaba aybikecim teşekkür ederim... Sağolasın yolun başı ama inşallah başı kadar kolay geçer sonlari da...
Tatildesin sanirim seninde blogun çok aktif değil şu sıralar?
Teşekkürler hepinize...
Betülcüm tatildeyim evet. Pek bakamıyorum bu aralar. Tekrar hayırlı olsun canım..
Çok güzel olmuştu.Ben yedim size de tavsiye edrim.Ellerine sağlık.
Seni mimledim tatlım.Kolay gelsin.
Kayseri mantısındansa yağlamayı tercih ederim bende. Harika oluyor. Yanında maydanozla servis edin derim ben. Kayseriye ilk geliğim gun yediğim ilk yemektir. Hatırası büyük :) Ellerinize sağlık..
öyle yağlama yapmakla olmaz ne zaman davet ediyorsun serkan sahura istedi benden ama elden ne gelir ancak resmine bakıcaz artık
Ben de Kayseri'ye ilk gidişimde yemiştim :) Teşekkürler..
Davet ettim bile hadi gelin bugün iftarda bizde oluunn...
Yorum Gönder