Bu poğaçayı kesinlikle tavsiye ederim. Çok lezzetli oluyor. Yumuşacık, yemesi kolay bir poğaça. Afiyet olsun...
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket dr.oetker’in instant mayası (yeşil paket)
- isteğe bağlı olarak çörek otu ve susam
İçine:
- 200 gr peynir
- 1/2 demet maydanoz
Yapılışı:
- Unu bir kabın içine boşaltıp pket mayayı içine toz halinde iken karıştırıyoruz. Eğer toz mayayı büyük paket halinde aldıysanız 1 çrb kş yeterli olacaktır.
- Yoğurt, sıvıyağ, ılık süt ve tuzu da katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırıyoruz.
- Hamuru en az 40 dakika sıcak veya ılık bir ortamda dinlendiriyoruz. Ben genelde akşamdan yoğurup sabaha kadar bekletiyorum. Sabah sıcacık poğaçalarım oluyor.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine bir miktar peynir koyduktan sonra altını kapatıp , kapatma yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye diziyoruz
- Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı olarak üzerine çörek otu ve susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
NOT: Bu tarifi yemekgünlüğüm adlı blogtan almıştım. Blog sahibinin de ellerine sağlık.
5 yorum:
Aybike'ciğim,
poğaçalar çok güzel olmuş.Ablan mı yaptı canım, yoksa resimleri mi o çekiyor.ellerinize sağlık ikinizin de.Sevgiler
Hülya'cım ablam yaptı poğaçaları. Bu aralar yayınladığım tarifler ablamdan. Ben pek zaman bulamıyorum. Fotoğrafları bile ancak koyabiliyorum. Öpüyorum canım..
Aybikecim, canim pogacalarin nefis canim. Ama kumpir daha da leziz görünüyor. Ellerine saglik.......
Kocaman öpüyorum.........
emine
ellerinize sağlık nefis gözüküyor
Emine'cim çok teşekkürler canım. Kumpir benim de favorim :) Öpüyorumm ben de...
Sevgili rumeysaninruyasi çok teşekkürler. Öpüyorum seni...
Yorum Gönder