Malzemeler:
- 4 adet ayva
- 8 servis kaşığı toz şeker
- 1/2 su brd. su
- Süslemek için ceviz içi
Yapılışı:
- Ayvalar soyulur, ortadan ikiye kesilir ve çekirdekleri ayıklanıp bir tabakta biriktirilir.
- Tencereye su eklenir ve yanyana dizilen ayvaların üzerlerine çekirdekleri serpiştirilip, birer servis kaşığı toz şeker dökülür.
- Önce harlı ateşte suyun kaynaması sağlanır. Sonra ateş kısılır ve kapağı kapalı yaklaşık 2 saat pişirilir (Ayvaların rengi değişene kadar).
- Servis tabağına alınan ayvaların üzerlerine ceviz içi dökülüp soğutulur.
Tarifi bu adresten aldım. Ellerine sağlık yapanın, tam tuttu tarifi.
2 yorum:
bu tatlı süper görünüyor.benigeçmişin.ben geçenlerde yaptım çok sert oldu eline sağlık. annen
Afiyet olsun tatlım, seni geçmek ne mümkün :)
Yorum Gönder