Malzemeler:
- 4 adet patates
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay brd un
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- yarım demet maydanoz veya dereotu
- Tuz, karabiber
Üzeri için:
- 2 yumurta
- 1 su brd un
- 1 su brd galeta unu
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Yapılışı:
- Patatesler haşlanıp ezilir. İç malzemeleri ile karıştırılıp yoğurulur.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı yuvarlak şekil verilir.
- Hazırlanan köfteler önce una, sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulanıp kızartılır.
NOT: Tarifi Lezzet dergisi Ekim 2008 sayısından aldım. Biz beğendik. Yapacak olanlara tavsiye ederim, afiyet olsun...
2 yorum:
Ellerine sağlık Aybike kalori bombasi bir köfteyi tavsiye etmişsin cik cik cikkkk :)
:D Doğum kiloları bitti çok şükür tatlışım. artık hiiiç umrumda değil :P
Yorum Gönder