- 6 dilim milföy
- 1 su brd ceviz
- 1 yumurta
- 2 su brd toz şeker
- 2 su brd su
Yapılışı:
- Şeker ile su karıştırılıp şerbet hazırlanır.
- Yumuşayan her bir milföyün içine ceviz konulup rulo şeklinde sarılır ve 3'e kesilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir, üzerine soğuk şerbet dökülür.
3 yorum:
Aybikecim milfoyun hafif tuzlu tadı glemiyor mu? Ben de bu tarifi denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum. Bimlerde ki şu kare kare tatlı yufkaları var. Onunla yapacağım. Ama sanırsam onlardan baya bi porsiyon çıkıyor. Bizde kalabalık bir misafire diye sürekli erteliyoruz...
Biraz tuzlu tat geliyor şeker ya. Bimlerdeki künefeyi dene bence. Çok güzel oluyor.
onu denedim cnm ya süper o süper:)
Yorum Gönder