Mısır çorbasını yıllardır içmediğimi hatırladım annem bu fotoğrafı yollayınca. Çok severdim halbuki. Normalde barbunyayı sadece yerim, öyle çok keyif almam tadından. Ama bu çorbaya bayılırım. Mısırla birleşince çok güzel oluyor. Aslında bu yemeği çorba olarak değil de sulu yemek olarak da pişirebilirsiniz. Eşim içinde tane olan çorbaları pek sevmez mesela. İlla pürüzsüz olacak çorba. Onun için bu çorbaya yemek diyor o :) Ellerine sağlık annişim. Afiyet olsun...
Malzemeler:
- 1/2 su brd barbunya
- 1 su brd mısır bulguru(sadece kuru mısırınız varsa rondodan geçirebilirsiniz)
- 1 adet kuru soğan
- 1 ym kş salça
- tuz, pulbiber
- sıvıyağ, su
Yapılışı:
- Mısır bulguru ve barbunya bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün düdüklüde 10 dk haşlanır
- Tencereye kıyılmış soğan alınıp kavrulur, üzerine salçası ve baharatlarıyla beraber ıslatılan barbunya ve mısır bulguru eklenir. Biraz kavurunca suyu katılır ve pişirilir.
4 yorum:
Canim,
ben bu corbaya bayilirim, bizler bunu birde yerken yogurtlu yapariz, senin de ellerine saglik, iyi ki bu corbayi hazirladin ve bana da hatirlattin.
Selam ve sevgilerimle..
aa çok iyi fikir. yoğurtlu da eminim çok güzel oluyordur. en kısa zamanda denicem. teşekkürler Kevser'cim. Sevgiler...
Aybike'ciğim,
Ben öğrenciyken yemiştim buna benzer bir çorba ve çok sevmiştim.Sayende artık bende yapabileceğim.ellerine sağlık canım.Sevgiler
Hülya'cım afiyetler olsun. Çok öpüyorum canım...
Yorum Gönder