28 Mayıs 2008 Çarşamba

....Annemin Köşesi....

İşte bir tatlış daha. Ellerine sağlık annem yine örmüş bir hırka. Düğmelerine bayılıyorum ördüklerinin. Sizlere kolay gelsin...

27 Mayıs 2008 Salı

....Annemin Köşesi....


Bebeklerin herşeyleri şirin mi şirin oluyor. Sizlere annemden iki örnek daha. Kolay gelsin. Ellerine sağlık minişimin...

12 Mayıs 2008 Pazartesi

Kadayıf

Canımız kadayıf istedi geçenlerde. Hemen hazır bir kadayıf aldık ve üzerindeki tarife göre pişirdik. Süper oldu. Hem pratik hem lezzetli. Denemenizi tavsiye ederim. 400 gr fırınlanmış hazır kadayıf için 5 su brd su, 5 su brd toz şeker, 1 ymk kş tereyağı gerekiyor. Malzemeler ,kadayıf hariç tabiki :) , karıştırılıp şerbet hazırlanıyor, sıcakken kadayıfın üzerine dökülüyor. Üzeri istenilen şekilde süsleniyor. Ben cevizi tercih ettim. Afiyetler oslunnn...

4 Mayıs 2008 Pazar

İnci'nin Patatesli Böreği

Kardeşim patatesli börek yapmış, gönderiyim mi hiçbirşey koymuyorsun artık sitene dedi. Dedim tabiki gönder, ben bu aralar pek değişik birşey pişirmiyorum, ancak yetişiyorum işlere. İlaç gibi geldi İnci'nin böreği. Ellerine sağlık tatlışımın. Afiyetler olsun...
Malzemeler:
  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 ym kş salça
  • biraz maydanoz(istenirse)
  • tuz, kırmızı biber
  • 4 adet yufka
  • 1 su brd süt
  • 1 yumurta
  • 2 ymk kş sıvıyağ

Yapılışı:

  1. Patatesler haşlandıktan sonra sıvıyağda doğranmış soğanlar pembeleştirilip ezilen patatesler içine katılır
  2. tuz, pulbiber ve salçası katılarak(isteirse maydanoz da) püre haline getirilir
  3. yufkaların üzerine yumurta, yağ, süt karışımı gezdirilir. her bir yufgka sekiz parçaya bölünür ve sigara böreği gibi geniş kısmına iç konularak sarılır, yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine sütlü sos gezdirilir
  4. 225 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails