13 Ocak 2011 Perşembe

Kesme (Erişte) Çorbası

1 küçük soğan rendelenir ve yağda kavrulur. Üzerine 1,5 ym kş un katılıp kavrulur. Üzerine yeterince su konulur ve içine tuz, mercimek ve erişteler atılır. Pişince yağda kavrulmuş nane karıştırılır. Afiyetle yenir.

5 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor,canım istedi şimdi bendemi yapsam yarın acaba.Öptüm.

Betül dedi ki...

Aybikecim ellerine sağlık. Annem yeşil mercimeği haşladıktan sonra karıştırırdı hepsini. Yeşil mercimek haşlanana kadar erişte dağılmadı mı?
Bu arada kızımın blogunu taşıdım güzel lalezeynep.blogspot.com

Aybike dedi ki...

Yeşil mercimeği suda beklettim canımcım. Sonra kullandım. Minik kızının blogunu da takip ediyorum. Allah analı babalı büyütsün, ismiyle yaşatsın. Çok öptüm.

Betül dedi ki...

Sağolasin cnaim benim. faceden msg birakiyorum sana

Zerrin dedi ki...

Severek yediğim ve yaptığım bir çorba ellerinize sağlık...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails