4 Nisan 2010 Pazar

Tavuk Kapama

Malzemeler:
  • 1 su brd aşurelik buğday
  • 1 adet büyük soğan
  • Yarım çy brd sıvıyağ
  • 1 tatlı kş biber salçası
  • 6 adet baget
  • 2 su brd pirinç
  • 3,5 su brd sıcak su
  • 1 çrb kş tane karabiber, tuz

Yapılışı:

  1. Doğranan soğan sıvıyağda kavrulur.
  2. Rengi dönünce salça eklenir, biraz kavrulur ve tavuk eklenip 5 dk kavrulur.
  3. Üzerine su, tuz karabiber eklenir, tavuklar haşlanır.
  4. Yıkanan pirinç ve bir gün öncesinden ıslatılan buğday karıştırılır, fırın tepsisine yayılır.
  5. Pişen tavuklar üzerine dizilir ve suyu gezdirilir. Üzerine alüminyum folya kaplanır 45 dk 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. Sonra folyo açılır ve üzeri kızartılır.

NOTLAR: Tarifi Sofra dergisinin Mart 2010 sayısından aldım. Bence pilav daha da lezzetlendirilmeli. Mesela kuş üzümü ve değişik baharat katılabilir. Ayrıca bence soğansız daha iyi olur. Afiyet olsun...

8 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Süper görünüyor olsada yesek.Ellerine sağlık.

Aybike dedi ki...

NOTLAR kısmındakileri yaparsak daha güzel olur bence. Öptüm tatlım..

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor eline sağlık fındıkım

Aybike dedi ki...

Sağol baci :)

Fatma Betül dedi ki...

Elleirne sağlık aybike misafir için güzel bir tarif. 2 kişi için ölçün biraz fazla değil mi?

Aybike dedi ki...

Sağol tatlım. Ölçüyü dilediğin gibi azalt sen şeker. Ben 2 kişi için demedim ki :)

hdidem95 dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler

Aybike dedi ki...

Teşekkürler canım..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails