28 Mart 2010 Pazar

Islak Kek

Malzemeler:
  • 2 su brd tozşeker
  • 3 yumurta
  • 1 su brd zeytinyağı
  • 2 ymk kş kakao
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • 1 su brd süt
  • 3 su brd un
  • Ayrıca sosu için 1 su brd süt ve 1 ym kş kakao

Yapılışı:

  1. Şeker, yumurta ve yağ çırpılır.
  2. Vanilya, kakao ve süt eklenip iyice çırpılır.
  3. 3 su brd un ve kabartma tozunu da ekleyip çırpılır ve 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
  4. Pişince fırından alır almaz 1 su brd süt ve 1 ym kş kakaodan hazırlanan sos üzerine gezdirilir. Soğuyunca servis yapılır.

26 Mart 2010 Cuma

Cevizli Tahinli Un Kurabiyesi

Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • istenildiği kadar iri dövülmüş ceviz
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • bir miktar kuru üzüm
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

  1. Yağ, tahin, pudra şekeri, vanilya ve tarçını karıştırın.
  2. Un kabartma tozu ekleyip yoğurun.
  3. En son ceviz ve arzuya göre üzümü ekleyin.
  4. Şekil verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

NOT: Soğumadan tepsiyi boşaltmayın, dağılır. Süper bir tat, yarım ölçüsünden bir küçük tepsi çıkıyor. Afiyet olsun.





22 Mart 2010 Pazartesi

Havuçlu Etimek Tatlısı

Betül'ün havuç rüyası ismini verdiği bu tatlıyı ben de denedim. Ama ben petibör bisküvi yerine tuzsuz etimek kullandım. Etimekleri şerbeti ile biraz ıslattım, gerisi aynen tarife uygun. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Afiyetler olsun.

Yalancı Şöbiyet

Malzemeler:
  • 6 dilim milföy
  • 1 su brd ceviz
  • 1 yumurta
  • 2 su brd toz şeker
  • 2 su brd su

Yapılışı:

  1. Şeker ile su karıştırılıp şerbet hazırlanır.
  2. Yumuşayan her bir milföyün içine ceviz konulup rulo şeklinde sarılır ve 3'e kesilir.
  3. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  4. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir, üzerine soğuk şerbet dökülür.




3 Mart 2010 Çarşamba

Kolay Peynirli Börek


Malzemeler:
  • 2 adet yufka
  • 1 çy brd süt
  • 2 ymk kş zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Yapılışı:

  1. Süt, zeytinyağı ve yumurta karıştırılır.
  2. Peynir ve kıyılmış maydanoz karıştırılır.
  3. Yufkanın biri serilir, üzerine sütlü karışım gezdirilip ikinci yufka sürülür. Tekrar sütlü karışım konulup peynirli iç ilave edilir.
  4. Yağsız tavada arkalı önlü kızartılır.
NOT: Annişimin ellerine sağlık...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails