2 Mayıs 2010 Pazar

Ispanaklı Krep

Krep için Malzemeler:
  • 2 su brd süt
  • 1 su brd un
  • 2 adet yumurta
  • 250 gr ıspanak
  • 1 çrb kş tereyağı
  • Tuz, karabiber

İçi İçin:

  • 250 gr ıspanak
  • 1 adet tavuk budu

Sos için:

  • 1 çrb kş un
  • 1 çrb kş tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su brd tavuk suyu

Yapılışı:

  1. Krebin iç harcı için ıspanak kendi suyunda haşlanır. Tavuk budu ayrıca haşlanır. Haşlanan ıspanaklar doğranır ve haşlanan tavuk didilir, birbiriyle karıştırılır.
  2. Krep için ıspanaklar kendi suyunda haşlanır ve süzülüp diğer malzemeler ile doğranmadan karıştırılır.
  3. Tavaya tereyağı alınır ve eritilir. krep hamurundan 1 kepçe dökülüp iki tarafı da kızartılır. Malzeme bitene kadar devam edilir.
  4. Kreplerin içine hazırlanan harç konulup kapatılır. Kapatılan taraf alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  5. Sos için tereyağında un kavrulur. Üzerine tavuk suyu dökülüp kaynatılır. Ilıyınca yumurta eklen,p karıştırılır.
  6. Fırındaki kreplerin üzerine sos sürülüp 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.





6 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Oooo Aybikeciğim iyice hamaratlaştın bu çok güzel bişeye benziyor . Davetlerde de kullanılabilir. Ellerine sağlık.

Aybike dedi ki...

Sağol şeker. Mete uyurken yapıverdik :)

Hatice Birkan dedi ki...

amanınn çok güzel görünüyor ellerine sağlık

Hatice Birkan dedi ki...

amanın bayıldım çok güzel görünüyor ellerine sağlık

Betül dedi ki...

ellerine sağlık aybikecim. Çok uğraştıran bişey gibi bu iyi vakit ayırmışsın maşallah:)

Aybike dedi ki...

Sağol tatlım. Mete uyuyunca Mehmet'le kolları sıvadık yaptık. Her gün aynı şeyi yemekten sıkılmıştık, iyi oldu :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails