23 Mayıs 2010 Pazar

Soslu İrmik Pudingi

Puding için malzemeler:
  • 4 su brd süt
  • 7 çrb kş tozşeker
  • 7 çrb kş irmik
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya

Sos için malzemeler:

  • 1 su brd süt
  • 1 çy brd portakal suyu
  • 1/4 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1/2 çrb kş mısır nişastası
  • 1 çrb kş su
  • 1 pk vanilya
  • 1 çrb kş tozşeker

Yapılışı:

  1. Puding malzemelerini kakao hariç karıştırıp kısık ateşte pişirin.
  2. Pişen pudingin bir kısmını ayırıp kakao ile karıştırın.
  3. Islattığınız bir cam kaba pudingleri istediğiniz gibi karıştırarak dökün. Buzdolabında soğutun.
  4. Sos için nişastayı suda ezin. Tozşeker, süt ve vanilyayı ekleyip pişirin. Kıvam alınca portakal suyunu ve kabuğunu ekleyin. Sosu soğutursanız üzerine benim gibi krema poşetiyle sıkabilirsiniz. İsterseniz ılık iken soğuyan pudingin üstüne döküp orada soğumasını da sağlayabilirsiniz.

NOT: Tarifi Nisan 2007 Lezzet dergisinden aldım.

4 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Süppeeeerrrr görünüyor ellerine sağlık.

Fatma Betül dedi ki...

Ellerine sağlık Aybikecim..

Adsız dedi ki...

inci : gerçekten harika emeğine sağlık canım

dokuzuncubulut dedi ki...

Sütlü tatlıları çok severim... yaz kış favori tatlılarımdır.
Böyle porsiyonluk hazırlayıp, ikram etmek çok daha pratik olmuş...

Ellerinize sağlık, sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails