2 Ocak 2010 Cumartesi

Ayva Tatlısı


Malzemeler:
  • 4 adet ayva
  • 8 servis kaşığı toz şeker
  • 1/2 su brd. su
  • Süslemek için ceviz içi

Yapılışı:

  1. Ayvalar soyulur, ortadan ikiye kesilir ve çekirdekleri ayıklanıp bir tabakta biriktirilir.
  2. Tencereye su eklenir ve yanyana dizilen ayvaların üzerlerine çekirdekleri serpiştirilip, birer servis kaşığı toz şeker dökülür.
  3. Önce harlı ateşte suyun kaynaması sağlanır. Sonra ateş kısılır ve kapağı kapalı yaklaşık 2 saat pişirilir (Ayvaların rengi değişene kadar).
  4. Servis tabağına alınan ayvaların üzerlerine ceviz içi dökülüp soğutulur.

Tarifi bu adresten aldım. Ellerine sağlık yapanın, tam tuttu tarifi.



2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu tatlı süper görünüyor.benigeçmişin.ben geçenlerde yaptım çok sert oldu eline sağlık. annen

Aybike ŞİMŞEK dedi ki...

Afiyet olsun tatlım, seni geçmek ne mümkün :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails