20 Mart 2008 Perşembe

Pazı Çorbası

Bu çorba benim en sevdiklerimden biridir. Bayılırım yaz günlerinde soğuk soğuk içmeye. Bir tencere dolusu yaptım geçen gün çok da güzel oldu. Annem de aynı günlerde yapmıştı. Fotoğrafını yollamış ellerine sağlık minişimin. Afiyetler olsun...
Malzemeler:
  • 1 demet pazı
  • 1 avuç pirinç
  • 2 su brd yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • pulbiber, nane, tuz
  • sıvıyağ

Yapılışı:

  1. Pazılar incecik doğranır ve üzerine pirinç atılarak iyice haşlanır(Tencerenizin yarısına kadar pazı olsa yeter, bazı demetler büyük olabiliyor, oranını böyle ayarlayabilirsiniz)
  2. Ayrı bir yerde sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
  3. Pirinçler iyice pişince ve ılıyınca sarımsaklı yoğurt ile pazılı karışım karıştırılır. Suyu azsa su eklenir fazla ise yoğurt eklenir, tuzu atılır.
  4. Sıvıyağda pulbiber ve nane kavrulup üstüne gezdirilir.

3 yorum:

Öznur dedi ki...

AYBİKE'ciğim
Soğuk içilen bir çorba tarifini ilk kez görüyorum. Gerçektende yazın iyi olur bencede.

Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

gndn canimcim... ellerini sağlık...

Aybike dedi ki...

Öznur'cum eşim de ilk kez böyle bir çorba içti. Aslında beğendi ama sıcak içmeyi tercih etti :) Bana kalırsa soğuk süper oluyor.

Betül'cüm teşekkürler canımcım...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails