Bugün ben henüz birşey pişirmedim ama annem imdadıma yetişti. Ben patatesli yemekleri çok severim. Hemen hemen herşeye yakışır patates. Ellerine sağlık annişim. Afiyet olsun...
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 ymk kş salça
- 1 adet kuru soğan
- sıvıyağ
- pulbiber
- tuz
Yapılışı:
- Kuru soğan ince ince doğranır ve sıvıyağda kavrulur
- Etler sudan geçirilir ve kavrulan soğanların üstüne atılıp tencerenin kapağı kapatılır. Etler suyunu salıp çekene kadar kapağı açılmaz
- İstenen boyutta doğranan patatesler etin üzerine salça, tuz ve pulbiber eşliğinde eklenir
- Mümkün olduğu kadar az su konularak pişmeye bırakılır.
NOT: Yemeklere ne kadar az su koyar, kendi sularında pişmesini sağlarsanız o kadar lezzetli yemekler elde edersiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder