
Malzemeler:
- 2 nescafe fincanı pirinç
- pilavın üzerini iki parmak geçecek kadar tavuk suyu
- 1 avuç bezelye
- 1 havuç
- 2 ym kş sıvıyağ
- tuz
Yapılışı:
- Önceki gün tavuk yapmıştım ben onun suyu vardı, ama siz tavuk suyunu 2 bardak suda 1 tablet tavuk bulyon çözdürerek de elde edebilirsiniz. Tavuk suyunda küp küp doğranmış havuç ile bezelyeler haşlanır.
- Tencereye sıvıyağ konulur ve üzerine önceden sıcak suda en azından 10 dk bekletilmiş pirinçler eklenip biraz kavrulur. Böylelikle pilavınız tane tane olacaktır.
- Üzerine tavuk sulu sebzeli karışım pilavın üzerini iki parmak geçecek şekilde suyla beraber eklenir.
- Tuzu damak tadına uygun olacak miktarda eklenir.
- kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder