Bugün eşimle balık istedi canımız. Kızartma yapacaktık ama biraz kilo sorunumuz olduğu için fırında yapmaya karar verdik. Hem hafif hem de lezzetli oldu. Yanında şalgamla süper gitti. Biz iki kişi olduğumuz için malzemeler az oluyor. Siz istediğiniz şekilde artırabilirsiniz. Afiyet olsun...
Malzemeler:
- 1/2 kg hamsi
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 10 dal maydanoz
- 1 çy brd zeytinyağı
- 1 ym kş salça
- tuz
Yapılışı:
- Hamsiler temizlenir.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir veya fırın tepsisi yağlanır ve hamsiler dizilir.
- Üzerine yuvarlak doğranmış soğanlar ve domatesler dizilir. Maydanoz serpiştirilir. Tuz atılır.
- Salça bir kase suda ezilir ve üzerlerinde gezdirilir.
- Son olarak da zeytinyağı hepsinin üzerinde gezdirilir.
- 200 derece fırında pişirilir.
2 yorum:
İnci : Süper görünüyor hemde kolay yapılışı fırında olunca hafifte olmuş. Afiyet olsun canımmm
Sağol şekercim benim...
Yorum Gönder