Annem baklavayı çok güzel yapar. Üstelik sadece bayramlarda değil. Aklına eser gider hemen açıverir, bir bakarsınız mis gibi baklava gecenin bir yarısı. Börek yapmak gibi birşey onun için, maşallah diyorum :) Teşekkürler miniğim..Afiyet olsun...
Malzemeler:
Hamuru için:
- 1/2 paket margarin
- 2 yumurta
- 1/2 su brd yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 fiske tuz
- aldığı kadar un
Pişirmeden öncesi için:
- 1 pk margarin
- mısır nişastası
- ceviz
Şerbeti için:
- 3 su brd toz şeker
- 2,5 su brd su
- 1 adet limon tuzu
- Hamur malzemeleri karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır
- Hamur yarım saat dinlendirilir
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler yapılır
- Herbiri mısır nişastasıyla(un yardımıyla değil) tatlı tabağı büyüklüğünde açılır
- Açılan bezelerin aralarına nişasta serpilir ve 6'şar tane üst üste konulur
- 6'sı aynı anda açılır
- Aralarına ceviz serpilerek tepsiye dizilir
- Baklava şeklinde veya kare şeklinde dilimlere ayrılır
- Üzerine 1 pk eritilmiş margarin gezdirilir
- 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
- Şerbeti için toz şeker ve su karıştırılır, kıvamlı bir şerbet yapılır
- Şerbet olmasına yakın 1 parça limon tuzu atılır, böylelikle şekerlenmesi önlenir
- Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder