Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez yemeklerindendir pırasa. Annem pişirmiş mis gibi fotoğrafını çekip göndermiş. Bir de canım istedi ki anlatamam. Yarın ben de pişirebilirim. Ellerine sağlık minişim...
Malzemeler:
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 1/2 kg pırasa
- 1 ym kş salça
- 1/2 çy brd pirinç
- zeytinyağı veya sıvıyağ
- 1 su brd su
- kırmızı pulbiber
- tuz
Yapılışı:
- Tencereye zeytinyağı konulur
- İnce doğranmış kuru soğan ile küp küp doğranmış havuç eklenir ve kavrulur
- Üzerine ince doğranmış pırasa konulur ve tencerenin kapağı kapatılarak yumuşamaya bırkılır
- Salça, pulbiber,tuz, ince doğranmış maydanoz ve pirinç katılır
- Biraz daha yumuşaması için kapağı kapatılır
- Son olarak 1 su brd su katılır ve pişirilir
ÖNERİ: Üzerine limon sıkıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun...
4 yorum:
hatice:Zeytinyağlı pırasayı sevmem ama bu süper görünüyo kesin denicem annemin ellerine sağlık
Aybikecim bir açıldın pir açıldın.... ooo 1-2 haftada bizim arşiv kadar tarifin oldu :)
betül
meyvesepeti.blogcu.com
meğer ben bu an için yaşamışım :D yetişicem artık size bakalım :))
İnci : Pırasayı hiç sevmem ama annem yapınca yememek olmaz annecim seni çok seviyorum
Yorum Gönder