
Malzemeler:
- 1 ymk kş salça
- 4 su brd su
- 1 adet tavuk bulyon
- sıvıyağ
- nane, kırmızı pulbiber ve tuz
Şehriyesi için:
- 2 su brd un
- 1 yumurta
- tuz
- su
NOT: Şehriye yapmakla uğraşmak istemezseniz 1/2 su brd tel veya arpa şehriye de işinizi görür.
Yapılışı:
- Un, yumurta ve tuz karıştırılır
- Yavaş yavaş su eklenir ve kıvama gelene kadar yoğurulur(elinize yapışmayacak şekle gelene kadar)
- Oklava ile 1-2 mm kalınlığında açılır
- Üzeri unlanır ve 1 cm'lik şeritler halinde kesilip şeritler üst üste dizilir
- Çok ince olacak şekilde kesilir (tel şehriyeyi gibi)
- Kurumaya bırakılır
- Üstteki adımları atlayıp bir paket şehriye de alabilrsiniz. Tabiki el yapımının lezzetini vermez ama vakti olmayan hanımlar için birebirdir
- Tencere sıvıyağ alınır, içine nane, pulbiber ve salça eklenip kavrulur
- Üzerine su eklenir ve tavuk bulyon atılır
- Kurutulan veya marketten alınan şehriyeler ile tuz kaynayan suya eklenir ve pişmeye bırakılır
NOT: Unutmayın pişerken kestiğiniz hamur şişecektir. Onun için çok kalın ve uzun olmamasına dikkat edin.
4 yorum:
hatice: Geç olsun güç olmasın dedim umarım beğenirsin
Ellerine sağlık şekercim. Sen yaparsın da ben beğenmez miyim...
süper bir çorba ben çok seviyorum o kadar işinin arasında eve gelip uğraşılması gereken yemekler yapıyorsun ne güzel .
ben bu çorbayı çok severim güzel görünüyor ellerine sağlık
Yorum Gönder