23 Ocak 2008 Çarşamba

Annem'den etli patates yemeği

Bugün ben henüz birşey pişirmedim ama annem imdadıma yetişti. Ben patatesli yemekleri çok severim. Hemen hemen herşeye yakışır patates. Ellerine sağlık annişim. Afiyet olsun...
Malzemeler:
  • 4 adet orta boy patates
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 ymk kş salça
  • 1 adet kuru soğan
  • sıvıyağ
  • pulbiber
  • tuz

Yapılışı:

  1. Kuru soğan ince ince doğranır ve sıvıyağda kavrulur
  2. Etler sudan geçirilir ve kavrulan soğanların üstüne atılıp tencerenin kapağı kapatılır. Etler suyunu salıp çekene kadar kapağı açılmaz
  3. İstenen boyutta doğranan patatesler etin üzerine salça, tuz ve pulbiber eşliğinde eklenir
  4. Mümkün olduğu kadar az su konularak pişmeye bırakılır.

NOT: Yemeklere ne kadar az su koyar, kendi sularında pişmesini sağlarsanız o kadar lezzetli yemekler elde edersiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails