30 Ocak 2008 Çarşamba

Annem'den Ev Yapımı Baklava

Annem baklavayı çok güzel yapar. Üstelik sadece bayramlarda değil. Aklına eser gider hemen açıverir, bir bakarsınız mis gibi baklava gecenin bir yarısı. Börek yapmak gibi birşey onun için, maşallah diyorum :) Teşekkürler miniğim..Afiyet olsun...


Malzemeler:

Hamuru için:

  • 1/2 paket margarin
  • 2 yumurta
  • 1/2 su brd yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 fiske tuz
  • aldığı kadar un

Pişirmeden öncesi için:

  • 1 pk margarin
  • mısır nişastası
  • ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su brd toz şeker
  • 2,5 su brd su
  • 1 adet limon tuzu
Yapılışı:


  1. Hamur malzemeleri karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır
  2. Hamur yarım saat dinlendirilir
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler yapılır
  4. Herbiri mısır nişastasıyla(un yardımıyla değil) tatlı tabağı büyüklüğünde açılır
  5. Açılan bezelerin aralarına nişasta serpilir ve 6'şar tane üst üste konulur
  6. 6'sı aynı anda açılır
  7. Aralarına ceviz serpilerek tepsiye dizilir
  8. Baklava şeklinde veya kare şeklinde dilimlere ayrılır
  9. Üzerine 1 pk eritilmiş margarin gezdirilir
  10. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
  11. Şerbeti için toz şeker ve su karıştırılır, kıvamlı bir şerbet yapılır
  12. Şerbet olmasına yakın 1 parça limon tuzu atılır, böylelikle şekerlenmesi önlenir
  13. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
NOT: Şerbetiniz soğuk, tatlınız sıcak olmalı. Böylelikle daha güzel emer.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails