21 Ocak 2008 Pazartesi

Annem'den Zeytinyağlı Pırasa...


Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez yemeklerindendir pırasa. Annem pişirmiş mis gibi fotoğrafını çekip göndermiş. Bir de canım istedi ki anlatamam. Yarın ben de pişirebilirim. Ellerine sağlık minişim...
Malzemeler:
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 kg pırasa
  • 1 ym kş salça
  • 1/2 çy brd pirinç
  • zeytinyağı veya sıvıyağ
  • 1 su brd su
  • kırmızı pulbiber
  • tuz

Yapılışı:

  1. Tencereye zeytinyağı konulur
  2. İnce doğranmış kuru soğan ile küp küp doğranmış havuç eklenir ve kavrulur
  3. Üzerine ince doğranmış pırasa konulur ve tencerenin kapağı kapatılarak yumuşamaya bırkılır
  4. Salça, pulbiber,tuz, ince doğranmış maydanoz ve pirinç katılır
  5. Biraz daha yumuşaması için kapağı kapatılır
  6. Son olarak 1 su brd su katılır ve pişirilir

ÖNERİ: Üzerine limon sıkıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

hatice:Zeytinyağlı pırasayı sevmem ama bu süper görünüyo kesin denicem annemin ellerine sağlık

Fatma Betül dedi ki...

Aybikecim bir açıldın pir açıldın.... ooo 1-2 haftada bizim arşiv kadar tarifin oldu :)

betül
meyvesepeti.blogcu.com

Aybike dedi ki...

meğer ben bu an için yaşamışım :D yetişicem artık size bakalım :))

Adsız dedi ki...

İnci : Pırasayı hiç sevmem ama annem yapınca yememek olmaz annecim seni çok seviyorum

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails