20 Ocak 2008 Pazar

Kaşar Peynirli Hamsi


Mevsim hamsi mevsimi olunca tarifler de hamsili oluyor. Dün 1 kg hamsi almıştık. Yarısını hamsili pilav için ayırmıştım. Ama grip olduğum ve pek halim olmadığı için biraz kolaya kaçtık ve kaşar peynirli hamsi yaptık eşimle. Yanında şalgamı tavsiye ederim. Afiyet olsun...
Malzemeler:
  • 1/2 kg hamsi
  • 1 çy brd mısır unu
  • 1/2 su brd rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Kırmızı pulbiber
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp tuzlayın.
  2. Dış yüzeyi mısır ununa bulayarak yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavaya aralıksız dizilir.
  3. Bir kapta rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz ve pulbiber karıştırılır.
  4. bu karışım dizilen hamsilerin ortasına yayarak yerleştirilir
  5. Kalan hamsilerin de dış yüzeyleri mısır ununa bulanır, mısır unlu kısmı üstte kalacak şekilde karışımın üstüne aralıksız dizilir.
  6. Kısık ateşte arkalı önlü kızartılır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails