17 Ocak 2008 Perşembe

Tarhana Çorbası


Annem tarhana çorbasını kıymalı yapar ve süper olur. Ama ben genelde eve gelince pratik olsun diye bu çorbayı yaptığım ve buzluktan çıkan kıymanın erimesi süre aldığı için genelde etsu tablet kullanıyorum. Geçen gün tavuk suyuyla denedim ve etsudan daha çok hoşuma gitti. Bence siz de deneyin. Afiyet olsun...

Malzemeler:


  • 2 ym kş tarhana

  • 4 su brd su

  • 1 ym kş domates salçası

  • 2 ym kş sıvıyağ

  • Kırmızı pul biber, tuz

  • Damak tadına göre tavuk veya et suyu

  • Üzerine isteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:



  1. Sıvıyağ ile pulbiber, salça ve tavuk suyu kavrulur.

  2. Üzerine suyu eklenir.

  3. Çırpma teli ile çırpılırken tarhana eklenir. Böylece tarhana pütürleşmiyor.

  4. Kaynamaya yakın tuzu atılır.

  5. Servis yaparken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir..

NOT: Eğer kıymalı yapacaksanız salça kavrulurken kıymayı da eklemeniz gerekiyor.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails