17 Ocak 2008 Perşembe

Peynirli Lazanya

Anneme sordum, ablama sordum, kayınvalideme sordum ve sonunda müthiş bir lazanya pişirdim. Lezzeti süper oldu. Afiyet olsun...

Malzemeler:
  • 2 ym kş tereyağı
  • 2 ym kaş un
  • süt
  • barilla la collezione kutu fırın makarna
  • 1 su brd rendelenmiş kaşar peyniri
  • 250 gr beyaz peynir
  • Maydanoz

Yapılışı:

  1. Maydanozlar doğranıp, beyaz peynir ile maydanoz karıştırılır.
  2. Tereyağı ve unu bir tencereye alıp tereyağını eritiyoruz.
  3. Un biraz kavrulunca süt eklenir. Hafif kıvamlı olacak şekilde sütün miktarı ayarlanır.
  4. Fırın tepsisi yağlanır. İlk önce biraz hazırladığımız başemal sostan dökülür. Sonra bir kat lazanya sonra tekrar başemal sos, sonra peynirli karışım konulur. Üzerine tekrar lazanya konulur ve işleme lazanyalar bitene kadar veya istenilen kalınlığa gelene kadar devam edilir.
  5. 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails