24 Ocak 2008 Perşembe

Pastırmalı Bulgur Pilavı

Bulgur pilavını hemen hemen herkes sever. İç Anadolu'daki yeri bir ayrıdır tabi. Yufka üzerine serilmiş bulgur pilavının lezzetini yalnızca tadanlar bilirler. Hele bir de yanında kuru soğan varsa tadına doyum olmaz. İçine pastırma da eklenince ayrı bir lezzeti oldu. Afiyet olsun...
Malzemeler:
  • 1 su brd bulgur
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 adet çarliston biber
  • 5-6 yaprak pastırma
  • 1/2 çy brd sıvıyağ
  • 1/2 ym kş salça
  • tuz, kırmızı pulbiber

Yapılışı:

  1. Sıvıyağ bir tencereye alınır
  2. İçine ince doğranmış kuru soğan ve çarliston biber atılıp kavrulur
  3. Kabuğu soyulmuş ve ince doğranmış domates eklenir (rondodan da geçirilebilir)
  4. 5-6 yaprak pastırma ince doğranır ve domateslerin üzerine eklenir
  5. Son olarak salça, pulbiber ve tuzu eklenip üzerini iki parmak geçecek kadar su ilavesiyle pişmeye bırakılır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hatice: offf süper görünüyo ellerine sağlık canım annemin babamın da göbüşüne sağlık artık ne diyelim

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails