
Malzemeler:
- 4 adet patlıcan
- 500 gr kıyma
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 3 su brd yoğurt
- 2 ym kş tereyağı
- sıvıyağ
- tuz, pulbiber
Yapılışı:
- Patlıcanlar közlenir. Kabukları soyulur, küp şeklinde doğranır ve biraz sıvıyağda kavrulur, tuzu eklenir
- Bir tavaya kıyma alınır ve kavrulur, üzerine kıyılmış soğan, tuz ve biber eklenir, kavrulur
- Sarımsaklı yoğurt hazırlanır
- Servis tabağına patlıcanlar yerleştirilir, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir, onun üzerine kıyma konulur
- Tereyağında pulbiber kavrulur ve hepsinin üzerine gezdirilir.
2 yorum:
Aybikecim eşimle en çok sevdiğimiz yemektir. sen de muhteşem yapmışsın ellerine sağlık...
Sağol canımcım. Çok öptüm seni...
Yorum Gönder