4 Şubat 2008 Pazartesi

Fasülye Piyazı

Çok yoğun bir günün ardından eve yorgun argın geldik. Dünden ıslatılmış kuru fazülyelerim vardı piyaz için onu yapayım dedim. Keşke ıslatmasaymışım dedim aslında o kadar yorgdum ki yapacak halim yoktu ama bozulmasın diye kolları sıvadık. Fotoğrafın kusuruna bakmayın, makinemiz bir arkadaşımızda olduğu için web kamerasıyla çektim ve ancak böyle çıktı. Afiyet olsun...
Malzemeler:
  • 1 su brd kuru fasülye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • zeytinyağı
  • sirke
  • tuz

Yapılışı:

  1. Bir gün önceden ıslatılmış fazülyeler haşlanır, dağılmamasına dikkat edilir. HAşlandıktan sonra soğuk sudan geçirilir ve soğutulur
  2. Kuru soğan incecik şeritler halinde doğranır
  3. Yumurta haşlanır ve dilimlenir
  4. İlk üç maddedekiler bir kapta karıştırılır, üzerine istenildiği kadar zeytinyağı, sirke ve tuz gezdirilip servis yapılır.

2 yorum:

Melek* dedi ki...

ellerine sağlık severim piyazı

Kevser dedi ki...

Canim,
son ekledigin yemekler harika olmuslar, ellerine saglik diyorum. Özellikle Ali Nazik'i bende cok severim ama ustasindan olacak, hic evimde denemedim, son zamanlarda bloglarda birkac tarifiyle karsilastim ama bakalim insallah.

Selamlar ve öptüm..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails