1 Şubat 2008 Cuma

Fırında Mantarlı Baget


Bugünkü yemeğim fırında mantarlı baget. Yapılışı çok basit. Çoğu tavuk yemeğinin yapılışı basit zaten. Üstelik lezzetten hiç birşey kaybetmiyorlar. Eşim çok beğendi. Tabi bir tabak fazla yemesi için anlaşma yaptık. Çayın yanında birşey istemicek. Yoksa kilo aldı başını gidiyor :) Afiyet olsun...
Malzemeler:
  • 6 adet tavuk baget
  • 1 adet çarliston biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 4 adet patates
  • 4 adet mantar
  • 1 adet havuç
  • 1/2 çy brd zeytinyağı
  • 1/2 ym kş salça
  • kekik, karabiber, pulbiber, sebzeli çeşni, tuz

Yapılışı:

  1. İlk önce patateslerin kabukları soyulur, yuvarlak dilimlere ayrılır, her bir dilime çatal batırılır, yağlanmış fırın tepsisine dizilir(ben yağlı kağıt serdim, temizliği kolay oluyor) ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında biraz yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Bagetler zeytinyağı ve baharatlarla yoğrulur. Borcama dizilir.
  3. Üzerine patatesler ve diğer bütün malzemeler dilimlenerek sırasıyla baget, mantar, havuç, aralarına sarımsak ve soğan, domates ve en üste de biber gelecek şekilde dizilir.
  4. Alüminyum folyo ile borcamın üstü kapatılır(veya kapaklı bir borcam da kullababilirsiniz)
  5. İlk önce 200 derecede yarım saat pişirilir.
  6. Su ile salça karıştırılır ve tavuğun üzerine gezdirilir.
  7. 225 derecede pişirilip servis yapılır.



1 yorum:

Kevser dedi ki...

Canim,
bu yemek kesin ve kesin süper olmus, cünkü icinde sevdigim patates ve tavuk varsa olay bitmistir, senin de ellerine saglik diyorum, cok nefis olmus.

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails