16 Şubat 2008 Cumartesi

Mercimekli Köfte

Bugün Ankara çok güzel. Lapa lapa kar yağıyor. Ben karı çok severim. İnşallah tutar da şöyle doyasıya kartopu oynarız, kardan adam yaparız. Pamuk gibi yağan karı seyrederek yazıyorum bugün. Sıcak bir salep istedi canım şimdi. Ama beni bekleyen bir sürü iş var. İkide bir su borusu patlıyor Ankara'nın bu aralar. Bu nedenle de sular kesiliyor. Üç günün ardından bugün sular geldi ve benim işlerimi bitirmem gerekiyor. Onun için hemen tarife geçeyim. Afiyet olsun...
Malzemeler:
  • 1 su brd kırmızı mercimek
  • 1 su brd ince bulgur
  • 2 çrb kaşığı domates veya biber salçası
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 10-11 adet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 adet limonun suyu
  • Pulbiber, tuz

Yapılışı:

  1. Mercimeklerin üzerini iki parmak geçecek kadar su eklenip orta ateşte haşlanır
  2. Mercimekler suyunu çekince üzerine bulgur eklenir, şöyle bir karıştırılıp kapağı kapatılır ve bulgurun şişmesi beklenir
  3. Diğer tarafta yeşillikler ince ince doğranır
  4. Bulgur şişince üzerine sıvıyağ, limon suyu, salçası ve baharatları katılıp karıştırılır
  5. Son olarak yeşillikler katılır ve uzun köfte şekli verilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails