
Malzemeler:
- 1 su brd kırmızı mercimek
- 1 su brd ince bulgur
- 2 çrb kaşığı domates veya biber salçası
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 10-11 adet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet limonun suyu
- Pulbiber, tuz
Yapılışı:
- Mercimeklerin üzerini iki parmak geçecek kadar su eklenip orta ateşte haşlanır
- Mercimekler suyunu çekince üzerine bulgur eklenir, şöyle bir karıştırılıp kapağı kapatılır ve bulgurun şişmesi beklenir
- Diğer tarafta yeşillikler ince ince doğranır
- Bulgur şişince üzerine sıvıyağ, limon suyu, salçası ve baharatları katılıp karıştırılır
- Son olarak yeşillikler katılır ve uzun köfte şekli verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder