2 Şubat 2008 Cumartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Bu yemeği sevmeyen yoktur herhalde. Yapması uzun vakit ve emek alır, yemesi ise birkaç dakika. Yine de bıkmadan usanmadan yapılır. Özellikle bayram ve ramazan sofralarının vazgeçilmezidir. Afiyet olsun...
Malzemeler:
  • 1/2 kg asma yaprağı
  • 1,5 su brd pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 ym kş salça
  • 1/2 çy brd zeytinyağı
  • yarımşar demet maydanoz, dereotu, nane
  • pulbiber, tuz, azıcık kimyon
  • 1 adet limon

Yapılışı:

  1. Yapraklar sıcak sudan birkaç gez geçirilir, böylelikle tuzundan arındırılır. Sudan geçirmek yetmeyebiliyor bazen, biraz sıcak suda bekletin tuzu daha kolay arınabilir
  2. Diğer bütün malzemeler bir araya alınır ve kavrulur
  3. Yapraklar sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir
  4. Üzerini geçmeyecek kadar su doldurulur. Son olarak bir tabak ters şekilde üstlerine kapatılır ki dağılmasınlar. Su kaynayana kadar harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirilir.

NOT: İsterseniz dolmalık fıstık, kuşüzümü de koyabilirsiniz. Ben pek sevmiyorum onun için koymuyorum.

2 yorum:

Kevser dedi ki...

Canim,
kim sevmez ki bu güzel sarmalari, valla ben cok severim, senin de ellerine saglik diyorum, simdi olsada yiyebilseydim, sizlere afiyetler olsun.

Selamlar ve öpüyorum..

Aybike ŞİMŞEK dedi ki...

Teşekkürler canım. Piştiği gün koca tencere bitti bile. Keşke yedikçe çoğalsa değil mi :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails