13 Şubat 2008 Çarşamba

Patlıcan Musakka

Bugünlerde yeniden çok yoğunum, bu nedenle öyle çok fazla birşey pişiremiyorum. Fotoğraf makinesi de bizde değil, yapsam da çekemiyorum. Ama sağolsun annem imdadıma yetişiyor. Patlıcan musakka yapmış bugün annem. Çok severim ben bu yemeği. Patlıcanın her türlüsü çok lezzetli olur ve ete çok yakışır. Ellerine sağlık minişim. Afiyet olsun...
Malzemeler:
  • 3 adet patlıcan
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivribiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 ym kş salça
  • 1 çy brd su
  • bir fiske kimyon
  • pulbiber,tuz

Yapılışı:

  1. Patlıcanlar alacalı soyulup küp küp doğranır ve kızartılıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını kaybetmesi beklenir
  2. Bu arada sırasıyla kıyılmış kuru soğan, sivribiberler, kıyma uygun kavurma sürelerince kavrulur, üzerlerine kıyılmış domates, salça, baharatlar ve sarımsaklar eklenir.
  3. Pişince kızarmış patlıcanlar ile suyu eklenir ve pişirilir.

1 yorum:

Kevser dedi ki...

Canim,
bende senin sevgililer gününü kutlarim.

Ayrica, patlican musakka en sevdigim yemeklerden biridir, gecenlerde bende yapmistim. Anneciginin de ellerine saglik diyorum.

Selam ve sevgilerimle..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails