24 Ocak 2008 Perşembe

Ablam'dan Mantarlı Patlıcan

Ablam düm oo kadar işinin arasında üşenmemiş patlıcan közleyip bu güzel mezeyi pişirmiş. Ablam çok yoğun tempoda çalışıyor, çoğu zaman eve iş getiriyor. Buna rağmen eve gelince hızında hiç bir eksiklik olmuyor. Atom karıncayı geçtin diyorum da inanmıyor. MAşallah diyelim de nazarımız değmesin diyor ve tarife geçiyorum. Afiyet olsun...
Malzemeler:
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 adet çarliston biber
  • 5-6 adet mantar
  • 1 adet domates
  • 1 ymk kş soya sosu
  • kırmızı pul biber
  • tuz
  • sıvıyağ

Yapılışı:

  1. Patlıcanlar fırında veya ocakta közlematikte közlenir
  2. Sonra küp küp doğranır
  3. Vok tava veya yoksa normal tavaya sıvıyağ alınır, ince kıyılmış soğan ile çarliston biber kavurulur
  4. Biraz kavrulunca 5-6 adet doğranmış mantar atılır ve biraz da onunla kavrulur
  5. Sonra patlıcanlar da atılır ve biraz çevrilir
  6. Soya sosu eklenir
  7. İyice kızarınca kırmızı pulbiber, tuz ve domates atılır
  8. Hepsi özleşince ocaktan alınır, afiyetle yenilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İnci: Patlıcanlar harika görünüyor
en kısa zamanda bana pişirmen dileğiyle ellerine sağlık canımm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails