18 Ocak 2008 Cuma

İrmik Tatlısı

Ramazan bayramında annemlere gitmiştik. Annem baklavanın yanında bu sene irmik tatlısı da yapmıştı. Eşim bayıldı tatlıya. Gece yatmadan önce bile irmik tatlısı istemişti. Ben de tarifini almıştım. Unutmuşum o kadar tarifin arasında. Geçen gün yaptım çok sevindi eşim. Ben de bugün yine yapıyım dedim. Çok hafif bir tatlı, yapılışı da çok basit. Afiyet olsun...

Malzemeler:

  • 1 ym kş nişasta
  • 7 ym kş irmik
  • 1,5 su brd toz şeker
  • 750 ml süt
  • 1 pk vanilya
  • İstenilen bir meyve

Yapılışı:

  1. Bütün malzemeler karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  2. Kalıp sudan geçirilir, istenilen meyve en alta konulur, üzerine irmik tatlısı dökülür.
  3. Biraz soğuyunca buzdolabına alınır.
  4. Soğuyunca ters çevrilir, servis edilir.

NOT: Annem üzerine krem şanti de koymuştu. Biz biraz kilo aldık bu aralar. Onun için ben krem şantisiz yaptım. Ama öyle de süper oluyor.

Annem de yapmış yollamış fotoğrafını. O cevizle süslemiş. Ellerine sağlık minişim..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu tarifini denedim, çok güzel hem de çok pratik. dün bi arkadaşım gelmişti çat kapı, hemen aklıma bu geldi iki dakkada yaptım o da çok beğendi. teşekkürler. ama bu arada söylemeden geçemiycem bissürü yemekler yapıyosun, hepside çok güsel gözüküyoo. bu yüzden sana sinir oluyorum. kendimi kötü hissettiriyosun yaa, acaba ben mi tembelim yada ben mi beceriksizim diye bunalıma girdim. biraz daha az yemek yap hızına yetişemiyorum :):)

Aybike dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Keşke ismini bıraksaydın çok merak ettim seni. Sen çok beceriklisindir eminim. Ben yemek yapmayı çok seviyorum, mutlu oluyorum belki onun için çok çeşit oluyordur. Hele bir de senin gibi yemeklerimin tadını beğenenler olunca çok daha mutlu oluyorum. Yine beklerim. Afiyet olsun..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails