22 Ocak 2008 Salı

Zeytinyağlı Taze Fasülye

Kış hazırlıkları yaparken sağolsun kayınvalidem bize de fasülye hazırlamış. Derin dondurucuya attım, pratik birşeyler yapmak isteyince hemen kullanıyorum. Malum hastalığımın son günleri kendimi yormayayım dedim ve pişiriverdim. Çok sevdiğim yemekler arasındadır ama eşim pek sevmiyor. Bense bir tencereyi bir günde bitirebilirim o kadar çok seviyorum. Lafı fazla uzattım galiba :) Gelelim tarifine...Afiyet olsun...
Malzemeler:
  • 1 kg taze fasülye
  • 2 adet domates
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 ymk kş salça
  • 1 adet orta boy patates
  • sıvıyağ
  • kırmızı pulbiber
  • tuz

Yapılışı:

  1. Kuru soğan ince ince doğranır ve sıvıyağda pembeleştirilir
  2. Patates küp küp doğranır ve biraz kavrulur (Ben patatesli seviyorum ama siz koymayabilirsiniz de)
  3. Fasülyeler ayıklanır, kılçık kısımları incecik kesilir ve isteğe göre doğranır
  4. Patateslerin üzerine atılıp tencerenin kapağı kapatılır ve yumuşamaya bırakılır
  5. Domatesler küp küp doğranır ve hafif yumuşamış fasülyelerin üzerine salça, tuz, pulbiber ile beraber atılır
  6. İyice yumuşayınca 1 su brd sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. (Ben çok sulu yapmıyorum siz isteğinize göre suyu artırabilirsiniz)

3 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerinize saglik, cok ama cok severim.

Sevgilerimi gonderiyorum.

HULYA dedi ki...

Sevgili Aybike,
Seni takip ettiklerime ekledim.Profilini gizlediğin için arkadaşlar sana ulaşmakta zorluk çekiyorlar.Sana nacizane tavsiyem ya profilini aç ya da linkini bırak ki seni takip edebilsinler.Ellerine sağlık.Sevgiler
(MUTFAKTA BIRI MI VAR??? )

Aybike dedi ki...

Sevgili Aybike, çok teşekkür ederim. Benim de en sevdiğim yemeklerdendir.
Sevgili Hülya yeni olduğum için bilmiyordum. Profilimi şimdi açacağım. Tavsiyen için çok teşekkür ederim.
Sevgilerimi gönderiyorum....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails