10 Şubat 2008 Pazar

Etli Kuru Fasülye

Bugünlerde işlerim biraz yoğun. Bu nedenle yemek tariflerim bu aralar azalabilir. Pek fırsat bulamıyorum siteme bakmaya maalesef. Hergün bir tarif koymak gerçekten çok vakit alıyor. Yine de elimden geldiğince sayfayı güncelleyeceğim. Bugünkü tarifimiz herkesin çok iyi bildiği bir yemeğe ait, etli kuru fasülye. Kışın lezzeti aranan doyurucu bir öğün. Fotoğraf ablama ait. Teşekkür ediyorum ablişim. Afiyet olsun...
Malzemeler:
  • 1 su brd kuru fasülye
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 ym kş salça
  • tuz, pulbiber
  • su
  • sıvıyağ

Yapılışı:

  1. Fasülyeler bir gece önceden sıcak suyla ıslatılır ve bekletilir
  2. Ertesi gün düdüklüde haşlanır
  3. Bir tencereye kıyılmış kuru soğan alınır ve sıvıyağda kavrulur. Üzerine yıkanmış kuşbaşılar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar iyice pişirilir. Kapağını sık sık açmayın etiniz pişmez.
  4. Üzerine salça ve kuru fasülyeler eklenir. Biraz da böyle kavrulduktan sonra istenildiği kadar su eklenir. Baharatları ve tuzu pişmeye yakın atılır.

5 yorum:

Özlem dedi ki...

Sevgili Aybike, ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. İzin verirseniz ben de sizi linklerime eklemek isterim.

Görüşmek üzere sevgiler .

Aybike dedi ki...

Sevgili Özlem teşekkür ederim. Çok sevinirim, tabi ki linklerinize ekleyebilirsiniz. Sevgiler...

HULYA dedi ki...

Sevgili Aybike,
Etli kuru fasulye nefis görünüyor.Ben de bugün etli nohut yaptım:-))Havalar soğuyunca çok güzel oluyor.ellerine sağlık canım.İçli köftelerin de çok güzel, pizza poğaçalarının tarifini de sabırsızlıkla bekleyeceğim.sevgiler

Aybike dedi ki...

Teşekkürler Hülya'cım. Senin de ellerine sağlık nohuta bayılırım. Gerçi benim bayılmadığım pek bir yemek yok :) Sevgiler canım...

Adsız dedi ki...

üffffff kurufasulye süper görünüyor ellerinize sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails