23 Şubat 2008 Cumartesi

Fırında Yufkalı Tavuk

Bu aralar canım pek yemek yemek istemiyor, ama bu görüntü beni ye beni ye diyor. Annem yine yapacağını yapmış, bu leziz yemeği pişirmiş. Ellerine sağlık minişim. Afiyetler olsun...
Malzemeler:
  • 1 paket tavuk pirzola
  • 1kase yoğurt
  • 1yumurta
  • pul biber, kara biber, tuz
  • yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • 1su bardağı süt
  • 2adet yufka

Yapılışı:

  1. Yoğurt, baharatlar istenirse sarımsak da eklenebilir, sıvı yağ ve tavuklar bir kasede harmanlanır
  2. Yufkalar şerit halinde dörde bölünür en uç kısma tavuk büyük parça halinde konur
  3. Yufkaya yoğurtlu harçtan sürülerek tavuk sarılır
  4. tavukların hepsi bu şekilde sarılıp tepsiye dizilir
  5. üzerine yumurtanın sarısı sürülür
  6. sütte üzerine dökülüp 200 derecefırında iyice kızarana kadar 45 dk gibi pişirilir.

1 yorum:

Özlem dedi ki...

Aybike maşallah annen de sen de pek marifetlisiniz . İkinizin de ellerine, kollarına sağlık .

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails