31 Ocak 2008 Perşembe

Ispanaklı Lazanya

Lazanyayı çok seviyoruz biz. Börek desen börek değil, makarna desen makarna değil. Çok lezzetli oluyor. Üstelik çok da kolay yapılıyor. Bir kutu lazanya almıştım iki kere yaptım hala bir yapımlık daha var. Gerçi biz iki kişiyiz. O yüzden bereketli de oldu. Afiyet olsun...
Malzemeler:
  • 2 ym kş tereyağı
  • 2 ym kş un
  • süt
  • barilla la collezione kutu fırın makarna
  • 1 su brd rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1/2 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • tuz, karabiber
  • 1/2 demet maydanoz

Yapılışı:

  1. Ispanaklar yıkanır ve ince doğranır.
  2. Kuru soğan, maydanoz ve beyaz peynir rondoya atılır ve incecik kıyıldıktan sonra baharatlarla beraber ıspanağa katılır
  3. Tereyağı ve un bir tencereye alınır, un kavrulur.
  4. Un biraz kavrulunca süt eklenir. Hafif kıvamlı olacak şekilde sütün miktarı ayarlanır. Böylelikle başemal sos hazırlanmış olunur
  5. Fırın tepsisi yağlanır. İlk önce biraz hazırladığımız başemal sostan dökülür. Sonra bir kat lazanya sonra tekrar başemal sos, sonra ıspanaklı karışım konulur. Üzerine tekrar lazanya konulur ve işleme lazanyalar bitene kadar veya istenilen kalınlığa gelene kadar devam edilir.
  6. 220 derece fırında pişirilir, pişmesine 5 dk kala üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilir.

2 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Aybike,

Bu ne hiz, ne guzel seyler eklemissin sayfana ama en cok annenin yaptigi baklavada kaldim, ellerinize saglik.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor eline sağlık bu haftasonu denemeyi düşünüyorum ben de mis gibi görünüyor

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails